efter overskud falder sammen

efter overskud falder sammen

Dixons Carphone har set et halvt års fortjeneste sammenbrud efter et vanskeligt mobilmarked hamret detailhandleren med gruppens advarsel om potentielle butikslukninger.

Overskud før skat overskud for de 26 uger til 28. oktober tumblede 60% til 61 millioner, mens den samlede omsætning blev styrket med 3% til 4,87 mia.

High street-kæden blev trukket ned med et fald på 3% i sammenlignelige salg på sin mobile division, da den forpligtede sig til at omplacere armen for at levere en enklere og mindre kapitalintensive virksomhed.

Med over 700 Carphone-butikker i en samlet ejendom på over 1.000 på tværs af koncernen er der rig mulighed for at rationalisere Carphone-ejendommen og forbedre rentabiliteten i mobilen og samtidig bevare en dominerende markedsposition.

En talsmand for virksomheden insisterede dog på, at der for øjeblikket ikke er nogen forretningsomstruktureringsplaner.

Det britiske overskud faldt fra 130 millioner til 34 millioner i perioden, og resultaterne kommer efter, at Dixons Carphone advarede i august i løbet af et Brexit-profitgevinst, da den stigende pris for nye mobiltelefoner Billige Moncler DunJakke betyder, at folk holder længere på ældre modeller.

Electrics giant har sagt pounds sammenbrud efter landets Billige Moncler Sale beslutning om at afslutte EU har betydet en stigning i købspriserne for mobilenheder og overbevist udfordrende forhold.

James tilføjede: Som vi sagde i august, er det britiske post-pay-mobilmarked hårdere, med en kombination af højere håndsætsomkostninger og relativt stigende teknologivækst, der fortsat giver kunderne mulighed for at holde fast i deres håndsæt længere og nogle til at vælge en SIM kun kontrakt i mellemtiden.

I lysere nyheder sagde detailhandleren, at det har haft en god start at spidse handel før jul efter en rekord, sort fredag ​​på tværs af alle geografiske områder.

Dixons Carphone blev opdrevet af elproduktionen, hvor omsætningen steg med 7% over hele koncernen og 6% i Storbritannien.

Hr. James sagde også firmaet overvejer at tage bitcoin betalinger for sine produkter, men tilføjede, at det for øjeblikket er for tidligt at gøre det.

Virksomheden forventer, at helårsresultatet kommer ind på mellem 360 millioner og 400 millioner.

George Salmon, aktieanalytiker hos Hargreaves Lansdown, sagde: Med mobil rentabilitet faldt, ville vi ikke være overrasket over at se gruppen foretage nogle store ændringer i den ikke så fjerne fremtid, medmindre selvfølgelig iPhone X begynder at flyve fra hylderne.