Easton skole distrikter til gavn under foreslået statsfinansiering formel

Easton skole distrikter til gavn under foreslået statsfinansiering formel

Allentown, Bethlehem og Easton skole distrikter bør modtage mere statsfinansiering under en ny formel godkendt torsdag af et toparts-panel af statslige lovgivere.

Formlen, der blev godkendt af Basic Education Funding Commission, ville give mere finansiering til distrikter med høje procentdel børn, der lever under føderalt fattigdomsniveau og engelsksprogede elever. Det ville også overveje charter skole omkostninger for første gang.

‘Jeg tror, ​​det ville være gavnligt for byområderne,’ sagde Allentown School District Superintendent Russell Mayo. ‘Det’ forsøger at bringe lige muligheder for børnene. ‘

Mens Bethlehem og Easton distrikter ikke har så mange engelsksprogede elever og meget fattige børn som Allentown, har de mere end de fleste Pennsylvania-skoledistrikt, sagde embedsmænd.

‘Vi har over 6 procent af elever, der er engelsksprogede elever, mens de fleste distrikter i Pennsylvania er mindre end 1 (procent),’ sagde supermanden Joseph Roy Bethlehem Area School District. ‘Hvis dette går i gang og finansieres, ser det ud til at det skulle gavne os.’

Statskommissionens stemme kom et år efter, da Gov. Tom Corbett underskrev en lov, der skabte Kommissionen for at fastsætte, hvad mange kaldte en brudt statsskolefinansieringsformel.

Formlen har imidlertid Moncler Jakke Dame ikke lovgiverens samtykke, og der er kampe, der fortsat skal bekæmpes, om og hvornår man skal begynde at bruge formlen, og hvor mange penge der skal distribueres gennem det.

Mayo sagde, at Billige Moncler Sale han er noget håb om den foreslåede finansieringsformel s chancer, fordi den stammer fra en topartisk kommission co, der er formand for statssekretær Pat Browne, R Lehigh. Men Mayo sagde, at han ved, at forstæder vil kæmpe hårdt for ikke at miste statsmidler.

‘Skoledistrikterne, der anses for at være velegnede, vil ikke miste statens penge, fordi det er fløjen på kagen,’ sagde han. ‘Jeg tror, ​​at der er bedre end 50 procent chance, der vil være en formel de fleste andre stater har formler, og vi gør det ikke.

Pennsylvania sidst havde en forankret og objektiv skolefinansieringsformel omkring 1990. Derefter blev fordelingen af ​​skole dollars en politisk øvelse, hvor guvernører og toplovgivere ofte arbejdede for at bøje formlerne til deres vilje.

Et kendetegn ved det kaldes ‘hold ufarligt.’ Det har betydet, at hvert distrikt uanset ændringer i rigdom eller indskrivning modtog mere, da staten øgede den samlede årlige støtte, den fordelte.

Nogle af de foreslåede finansieringsændringer kan være til fordel for forstæder, herunder overvejelse af geografisk størrelse og om tilmelding er stigende. En anden foreslået faktor, der sandsynligvis vil være til gavn for bydelene, er en overvejelse af de finansielle midler til at finansiere skoler med lokale skatter.