Canada Goose er blitt taperkl

(SIDE2): I Danmark besluttet nylig landets st sportskjede, Sportmaster, stoppet salget av Goose med pels fra pr Disse er fanget med metoder som er straffbare i Norge, hevder motstanderne av klesmerket.

If Dyrevernalliansen brukes revesaks, som klapper igjen over beinet eller kroppen til dyret. Dyret kan bli st i flere dager f det oppdages, og dette medf frykt og store lidelser. Deretter blir de klubbet i hjel eller skutt i hodet for skade minst mulig av pelsen. Dette skjer i Russland, USA og Canada.

Vi f strenge regler for bruk av pels, og arbeider helt i tr med de canadiske lovene og retningslinjene. P nettsidene v har vi dokumentasjon som viser at vi f reglene, sa Jeff Leopold fra Canada Goose Norge til Side2 og henviste til selskapets nettsider.

Canada Goose gj alt vi kan for at dette skal gj p riktig m S jeg synes det er urettferdig. Det er mange som misforst

Kritikken gjelder ikke bare pelsen, men flere har ogs stilt seg kritiske til dunjakker generelt, da g kan komme fra gjess som har v plukket levende.

Vi har besluttet at vi ikke forhandle jakker eller andre varer fra firmaet med pels fra pr het det i en pressemelding fra Sportmaster nylig. Kjeden skal dog selge ut jakkene, f de forsvinner helt ut av butikk, if MX.

Taperkl

Det mener dyrevernblogger Tonje Kvamme er fantastisk. I innlegget Goose har n blitt “taperkl i Danmark, og fjernes n fra de st sportsbutikkene skriver hun at virksomheten fortjener ros.

s Vi har en del l av danskene! En seier i seg selv er at Danmarks st sportskjede Sportmaster n har vedtatt av fjerne alle produkter med ekte pels ifra sine 100 butikker. Dette er et resultat av at Anima (dyrevernsorganisasjon) i Danmark har gjennomf kampanjer mot pelsstopp i en Den st sportskjeden har tatt til fornuft! skriver hun p bloggen sin.

Fokus p dyrevelferd har gjort at Canada Goose p f har g fra v hot mote til n v tapert sa kommunikasjonssjef i Anima Torbj Schi om Sportmasters beslutning.

Her i Norge er det ingen store norske, sportskjeder som lenger f merket if Canada Gooses offisielle distribut p sine nettsteder.

Coop i Norge solgte tidligere i ut et parti, men etter ha f mye kritikk har de sagt at de ikke selge dem mer, if TV 2.

Sportsbransjen i Norge ta dyrevern p alvor

Sportsbransjen AS er en interesseorganisasjon for sportsbransjen i Norge. Selskapet eies 50/50 av to parter i sportsbransjen til sammen utgj dette bortimot 90 prosent av sportsbransjen i Norge. Administrerende direkt i Sportsbransjen AS, B Kristiansen, kjenner ikke til de ulike kjedenes holdning til Canada Goose, og legger til at det ikke er noe som har blitt diskutert hos dem.

Derimot har de tatt et standpunkt til dyrevern.

P generell basis oppfordrer Sportsbransjen AS alle akt i bransjen til ta dyrevern p alvor, sier Kristiansen til Side2.

Karen Frivik ved Dyrevernalliansen mener at dette viser at jakken strengt tatt ikke beh for skandinavisk vinterv men at det derimot regnes for et moteplagg.

Det finnes et utall gode vinterjakker uten pelskanter som er vel s varme. Det illustreres jo godt ved at sportsbutikker i liten grad selger disse jakkene, sier Frivik til Side2.

Samtidig ser vi at Canada Goose er i ferd med bli sekund alts p vei ut. Det er ettern som n finner fram til denne jakken. Det som er moderne n er jo v en etisk forbruker.

Frivik mener at det n er ta avstand fra b dun og pels, og mener at disse butikkene ikke f helt med.

Man kan si at pelsbruk signaliserer manglende samfunnsforst og trendbevissthet. Klesmerket S av Norge har for eksempel skj dette. De sier nei til b dun og pels i sin kolleksjon. Dette er jo sv prisverdig, men alts ogs trendy, sier hun.

Dyrevernorganisasjoner har i jobbet for gj forretninger og klesprodusenter klar over hva pels egentlig inneb av lidelse, og per i dag har over 170 forretninger og klesprodusenter sluttet med pels.