Afskedigelse afskediget i dødelig high school kamp

Afskedigelse afskediget i dødelig high school kamp

Dakota Escritt, 17, døde lørdag, efter at han og Gregary Teer, 16, var involveret i en kamp på Abraham Lincoln High School, ifølge forskere.

Escritt ramte hovedet på flisegulvet. Teer var anklaget for overfald forårsager alvorlig skade; Imidlertid sagde Pottawattamie County-advokat Matt Wilber, at afgiften vil blive afvist.

Video: Teenager, der er involveret i fatalt kamp, ​​vandt ikke omkostninger

Wilber sagde, at lægeundersøgelsen har angivet dødsmåden som et mord; Men det er ikke en lovlig bestemmelse, kun den Escritt døde ‘i et andet menneskes hænder’.

Wilber og Council Bluffs politimester Tim Carmody tog journalister gennem overvågningsvideo fra gymnasiet, der viste et verbalt skænderi, der begyndte i cafeteriet mellem to andre studerende, som senere blev tilsluttet af Teer and Escritt.

De to flyttede derefter til et andet fælles område udenfor cafeteriet, hvor den fysiske forandring fandt sted.

‘Der er ingen tvivl om, at Dakota var den første fysiske aggressor,’ sagde Wilber.

Wilber sagde, at under Iowa-loven var Teer berettiget til at bruge rimelig kraft til at forsvare sig. Begge svingede på hinanden, men Teers punch blev tilsluttet, sendte Escritt til jorden og i sidste ende dræbte ham.

Video viste også, at Teer gør flere forsøg på at bevæge sig væk fra Escritt.

Derudover sagde politiet, at de opdagede profanity laced Facebook-meddelelser mellem de to, der stammede fra en gym klasse hændelse en uge før kampen.

Efter pressekonferencen delte Teer sin beklagelse for kampen.

‘Meget ked af hvad der er sket, hvad det er akkumuleret til, og jeg føler mig forfærdelig over situationen og for begge familier, for min familie, hvad jeg har lagt dem igennem og Dakotas familie også,’ sagde Teer. ‘ Jeg tænkte ikke på noget af det her. Jeg tror ikke nogen gjorde det. ‘

Wilber sagde, at Escritts eneste skade opdaget ved obduktion var fra efteråret.

‘Interessant nok havde han ingen blå mærker eller brud på hans ansigt,’ sagde Wilber.

Nu er forskere fokuseret på at ændre kulturen på skolerne for at forhindre kampe.

‘Vi skal gøre, hvad vi kan i retshåndhævelsen, hvad enten det er mit kontor eller politiafdelingen, skoledistriktet, samfundets opsøgende. Vi er nødt til at komme sammen for at finde ud af, hvordan vi kan skabe en kultur i skoler, som afskrækker disse typer konfrontationer, ’siger Wilber.

Carmody tilføjede: ‘Dette er meget personligt. Det er meget svært for os at gå igennem dette, og vi vil alle gerne vide hvorfor. Og vi ønsker alle at være i stand til at løse det, sørg for at det ikke sker. ‘

Teer har nogle råd.

‘Fighting er ikke svaret. Gå væk,’ sagde han.

Council Bluffs Community Schools har endnu ikke besluttet, hvilken disciplin Teer kan møde for kampen. For nu er han suspenderet, men han kunne blive omfordelt eller udvist.

Escritts far sagde, at uden hans søn er der et stort hul i hans hjerte. Nu forsøger han bare at finde ud af, hvordan man kan leve uden ham, men han sagde at flytte på, hvad hans søn ville have ønsket.

Video: Fader af teen dræbt i kamp husker søn

‘Han var mere end et mirakel for mig, fordi han var min livredder, han var drivkraften i mig, motivationen’, sagde Josh Escritt. ‘Mit hjerte er revet ud. Jeg har været igennem meget i livet, og jeg troede aldrig, jeg troede jeg havde været gennem den værste følelse og den værste smerte indeni. Og nej, der er ikke noget, der betyder at du mister dit eget barn.’