Afrika Fornyelse Nyheder

Afrika Fornyelse Nyheder

Højdepunkter fra generalforsamlingen

Fornyelsesfotografer Bo Li og John Gillespie tilbragte i denne uge i FN’s hovedkvarter fange højdepunkter bag kulisserne og på hovedstadiet i De Forenede Nationers 67. generalforsamling, New York.

Se billeder >>

14. september 2012

Burundi skubber til universel uddannelse

At tilbyde gratis uddannelse, gøre det obligatorisk og støtte det politisk har været den vindende strategi bag Burundi fulde bud for at sikre, at stort set alle børn får en grundskoleuddannelse.

18. juli 2012 Frihedskampen blev 94 den 18. juli. Men hans fødselsdag er også blevet udpeget som Nelson Mandela International Day af De Forenede Nationer. Det er i erkendelse af Mr. Mandela’s ledende rolle og støtte forstruggle for befrielse og enhed. Det fremhæver også hans fremragende bidrag til kampen for et ikke-racistisk, ikke-sexistisk og demokratisk Syd.

13. juli 2012

Menneskerettigheder er afgørende for bekæmpelse af hiv / aids

Verdens kollektive svar på hiv tre årtier siden kan opsummeres i ét ord: skammeligt. I værste fald var mennesker, der lever med hiv, uforklarligt kædet til deres senge, tilbageholdt, vendt væk fra lægehjælp, kriminaliseret og deporteret. I bedste fald mistede de deres job, blev sparket ud af skolerne og nægtet adgang til grundlæggende. Vi reagerede på en virus ved ydmygende, stigmatisering og straffe de smittede. Vores reaktion på virussen var så smertefuldt, og nogle gange så dødelig som selve viruset.

25. juni 2012

At lave bølger: Malawi genopleder debatten om homoseksuelle rettigheder

Ved at sælge præsidentstrålen og slippe af med 60 limousiner n af højtstående embedsmænd, gør Joyce Banda, Malawis nye præsident, bølger. Men selv før vi trimmer fedtet fra statsbudgettet, lavede fru Banda overskrifter, da hun meddelte, at hun havde til hensigt at ophæve landet anti-homoseksuel lov kort efter hendes april sværger i. Hvis hun har sin vej, ville Malawi være et af de sjældne n lande for at gøre det.

21. juni 2012

Desertification en trussel for udvikling

Arablejord er afgørende for, både som et vigtigt aktiv for landmændene og sammen med vegetationen at hjælpe med at opbevare kulstof, der ellers ville blive udsendt til atmosfæren og bidrage til klimaændringer. FNs Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) vurderer, at der inden 2030 vil miste to tredjedele af dets dyrkningsareal, hvis ørkendannelsesmødet spredning af tørre, ørken som arealer ikke stoppes.

12. juni 2012

Eksklusivt interview med Seychellernes præsident James Alix Michel

Seychellerne, med sine mange indiske øer og strande, er kendt som en high-end destination for turister. Udover at drage fordel af det smukke landskab, er det også kendt som forretningsvenlig, politisk stabil og en stærk stemme i internationale diskussioner om klimaændringer. I dette eksklusive interview taler fornyelse til præsident Michel på Seychellerne og udfordringer.