Advokater anklaget for bestikkelsesafgifter kommer fra fremtrædende firma

Advokater anklaget for bestikkelsesafgifter kommer fra fremtrædende firma

I hans næsten fire års arbejde med miljøpolitik i Alabama handler Michael Hansen om sin andel af advokater.

‘Vi løber over andre, men Balch Bingham har et særligt ry,’ siger Hansen.

Hansen er administrerende direktør for GASP, et nonprofit, der taler for at rydde op luftforurening i Birmingham. Hansen sagde, at der var en stor tro på miljøsamfundet i Alabama: Hvis du er nødt til at bekæmpe en miljøregulering, kalder du Balch Bingham. Hansens gruppe samt andre miljøgrupper rundt om i staten er ofte ude af domstol med Balch.

‘Der er en grund til, at de repræsenterer Alabama Power og Drummond,’ sagde han. Andre kunder, Balch har repræsenteret i årenes løb, omfatter Alabama Coal Association, Alabama Tombigbee Rivers Coalition, et nonprofit, der forsøgte at fjerne Alabama Sturgeon fra listen over truede arter. og Business Alliance for Responsible Development, en gruppe, der lister medlemmer, herunder Drummond, Alabama Power, og flere udviklere, der beskriver sig selv som beskyttelse mod ‘ingen vækst ekstremister.’

GASP har haft direkte inddragelse i sagen mod tidligere Rep. Oliver Robinson, der i sidste ende førte til, at to af Balchs advokater blev anklaget for sidste uge på grund af bestikkelser, ærlige tjenester, bedrageri og hvidvaskning af konspiration. Balch Bingham udgav en erklæring i sidste uge, at sagde, om afgifterne er sande, så handlingerne ’strider mod de etiske værdier, der styrer vores firmaets advokater og medarbejdere.’ En af de anklagede advokater ‘advokat udgivet en erklæring om hans klients uskyld, og den anden syntes ikke at have bevaret repræsentation fra mandag morgen.

GASP skubbet til EPA’en for hurtigt at spore oprydning for nordlige Birmingham kvarterer på det eksisterende Superfund-websted og overveje at udvide Superfund til Tarrant og Birminghams Inglenook-kvarter.

‘De’ er ikke typen til bare at afregne. Der er nogle kunder, der vil ansætte et advokatfirma, der vil afregne, for at få dem den billigste vej ud af, hvad det end er, at de arbejder. Balch er ikke det firma, siger Hansen. ‘De’ er fyrene, der får dig af og får de andre fyre til at betale. De har et ry for at være hårdt. Alabama Power og Drummond, de slår ikke rundt. ‘

Den næsten århundredes gamle Balch Bingham, der har hovedkvarter i Birminghams region Harbert Plaza, repræsenterer meget mere end miljøsager, selvfølgelig.

Den tidligere Alabama Attorney General William Logan Martin Jr. grundlagde firmaet i 1922, primært med fokus på juridiske anliggender i Alabama Power Co., hvor hans bror Thomas Martin var præsident og generalrådgiver. Højesteretten. Martin døde i 1959, og er nu i Alabama advokater ‘Hall of Fame.

William Logan Martin Jr., grundlægger af Birmingham baseret Balch og Bingham LLPbn

Balch Bingham repræsenterer ikke dem, der søger mindre regulering, men for nogle få år siden repræsenterede de byen Repton i en sag mod et firma, der ønskede at lægge en losseplads en kilometer syd for byen i unincorporated Conecuh County. Repton, en lille by mellem Mobile og Montgomery, havde en befolkning på 282 i henhold til 2010-folketællingen. David Ludder, en miljøadvokat med hjemsted i Florida, repræsenterede en samfundsgruppe, der hedder Citizens for a Cleaner Southwest Alabama, der søgte det samme resultat: både byen og CCSA modsatte sig dette sted for lossepladsen.

‘Balch Bingham repræsenterede byen Repton, og det er ikke deres sædvanlige type klient. Men de repræsenterede byen, og de vandt, ’sagde Ludder.’ Deres taktik var slags nidkær. ‘

En af de ‘nidkære’ taktikker, Ludder sagde, anmodede om oplysninger om investorerne for multimillion dollar projektet.

‘Det blev tydeligvis et ømt punkt for investorerne, og i sidste ende tror jeg, at det var det, der førte til deponeringens tilbagetrækning,’ sagde Ludder. ‘Jeg havde ikke noget at gøre med fordelene ved, hvorvidt processen skulle få tilladelse til at opbygge lossepladsen var gyldig eller ej. Hvem investerede i projektet kunne være af offentlig interesse, men det var ikke relevant for, hvorvidt de skulle vinde eller tabe sagen. Det var en slags intimidering mod deponeringsanlægget. ‘

I så fald var Ludder og Balch på samme side. Men han behandlede også Balch på modstående sider, da han repræsenterede GASP i deres forretninger med firmaet. Balch sendte GASP et brev, der blandt andet spørgede om ‘udsagn, der viser kilderne til organisationens indtægter og indtægter og deres disposition’, som Ludder sagde var fuldstændig irrelevant i sagen, og en strategi, han havde set i Repton-sagen .

‘Kraften til det, jeg forsøgte at sige, ved at kombinere de mange ting, jeg har observeret eller været involveret i, er simpelthen, at de anvender taktik, der søger at få deres modstand til at trække sig tilbage, snarere end at tåle fordelene. intet uetisk eller ulovligt, men de er taktikker, der efter min mening ikke har nogen plads i de processer, der er tilgængelige for at løse tvister, ’sagde Ludder. Vi kæmper hårdt for vores kunder, og gør det inden for rammerne af etik og professionalisme. Vi er stolte over det arbejde, vi gør for vores kunder, og er forpligtet til at levere effektiv juridisk advokat for at hjælpe dem med at nå deres mål.

Mens vi kan bekræfte identiteten hos nogle af vores kunder, kan vi naturligvis ikke diskutere detaljerne i det arbejde, vi udfører for dem, der stoler på vores advokater at repræsentere dem. ‘

Wayne Flynt, professor emeritus af historien ved Auburn University, sagde Balch opfattes som et af de øverste advokatfirmaer i Alabama og også for at være et af de bedste til at bekæmpe miljøbestemmelser.

‘Det er selvfølgelig et af de mest prestigefyldte og respekterede advokatfirmaer i Alabama,’ sagde Flynt. ‘Jeg har altid tænkt på det som et prestigefyldt advokatfirma. Et prestigefyldt advokatfirma sælger især, ikke dens juridiske færdighed, men dens etiske praksis i loven, så at sige. Dette bliver et stort, overvældende slag fra dette punkt fremad. ‘