nedskæringer til vedvarende energi sat os på tovene i kampen mod klimaændringer

nedskæringer til vedvarende energi sat os Moncler Udsalg på tovene i kampen mod klimaændringer

Nyheder, som Trump-administrationen er klar til at bede Kongressen om dybe budgetnedskæringer til Energiafdelingens vedvarende energi og energieffektivitetsprogrammer, har hidtil genereret mindre voldsomhed end det hvide huss opgivelse af Paris-klimaaftalen, men har potentialet til at være langt mere skadeligt for indsatsen for at reagere på klimaændringer.

Ifølge dokumenter, der er indhentet Billige Moncler Jakke Herre af Washington Post, forsøger Det Hvide Hus at skære budgetterne med 72% i regnskabsåret 2019, hvilket ville reducere forskning i brændstoføkonomiske køretøjer med 82%, bioenergiteknologier med 82%, avanceret produktion med 75% og solenergi teknologi med 78%. Undersøgelse viser, at befolkningens rigeste kvartal modtager næsten alle de offentlige midler, der anvendes til subsidier, til at rabat køretøjerne, mens hele flåden gør næsten ingen indvirkning på klimaændringerne. Det Internationale Energiagentur forudser, at selv inden 2040, når der vil være 280 millioner elbiler, vil det kun reducere de globale emissioner med 1%. Med ordene fra Fatih Biurol, leder IEA: Du tror du kan, du er helt forkert. Virksomheden kan gøre godt og klare sig godt

Mere: Amerikanerne får det til klimaændringer: Lin Manuel Miranda Co.

Men ved at ikke bare skære køretøjets udgifter, men også skære ned på investeringer i ren energi R administrationen smider babyen med badevandet.

Vi skal investere i denne R, fordi alternative energikilder som sol og vind er langt fra klar til at konkurrere med fossile brændstoffer på markedet.

Som ledende globalt energiforbruger Vaclav Smil siger: Det store håb om en hurtig og fejende overgang til vedvarende energi er ønsketænkning. ‘Vicedirektør Al Gores videnskabelige rådgiver Jim Hansen, der satte global opvarmning på dagsordenen i 1988, er enig i, at vedvarende energi vil lade os fase hurtigt fra fossile brændstoffer i USA, Kina, Indien eller verden som helhed er næsten det samme som at tro på påskebunny og tandfesten. Tiår af store investeringer i subsidier til støtte for grøn energiproduktion, den De seneste numre fra Det Internationale Energiagentur afslører, at energibesparelser i dag og sol er mindst 0,2%. Selv inden 2040, hvis alle Paris-traktatens løfter skulle være opfyldt (hvilket allerede forekommer usandsynligt), konstaterer IEA, at dette vil være 2.1 % og 1,5%. Grøn energi er i øjeblikket ineffektiv, fordi den næsten udelukkende er afhængig af subsidier, der tilføjede op til mere end 150 milliarder dollar i 2016. Da Det Forenede Kongerige annullerede solenergisubsidier, blev britiske solpumper installationer faldt ned.

Mere: På klimaændringer må demokraterne kæmpe hårdere og klogere: Sen. Bennet

POLITERING USA: Et kig på race, retfærdighed, medier

Et panel af nobelpristagere for projektet Copenhagen Consensus on Climate fandt ud af, at den bedste langsigtede klimapolitik ville være at gøre dramatiske stigninger i den globale energi. R Forskning har gentagne gange vist, at hver dollar, der bruges på grøn R, i gennemsnit vil opnå omkring 11 dollar af den globale opvarmning fordele. Dette skyldes for det meste, at højere investeringer i grønne R vil fremskynde den dag, hvor usubsidieret grøn energi kan udkonkurrere fossile brændstoffer og føre til lavere CO2-udslip, hvilket reducerer fremtidig global opvarmning.

Trumpadministrationens tidligere beslutning om at opgive paris-klimaaftalen om klimaændringer drømmer næppe om planeten, fordi selve traktaten i højeste grad vil nå meget lidt: At holde temperaturen steget under 2 et mindre strengt mål end det 1.5 Paris-klimakonventionen, der for alvor forpligter sig til planeten, vil skulle reducere CO2-udledningen med ca. 6.000 Gt i løbet af århundredet. De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC) anslår selv, at selv om hvert enkelt land skulle gøre hver enkelt kulskæring, der foreslås i Paris-klimaet, i størst mulig udstrækning muligt, vil CO2-emissionerne kun blive reduceret med 60 Gt inden 2030. Dette fortæller os, at selv i et usandsynligt bedste tilfælde viser FN’s egne tal, at paris-klimaaftalen efterlader 99% af problemet.

Årsagen til at aftalen er en papirtiger er den samme grund til, at grøn energi R er vital: Solenergi og vindenergi forbliver dyre og ineffektive i de fleste scenarier, så det er dyrt at skifte fra fossile brændstoffer, og vi er ikke på en bane, der ville lave meningsfulde temperaturnedskæringer.

Det er ikke for sent for Det Hvide Hus at ændre kurset. Department of Energy grøn energi R budget skal opretholdes og faktisk øges væsentligt for at skabe en reel og effektiv løsning på klimaændringer.

Bjørn Lomborg er formand for Københavns Konsensuscenter og besøgsprofessor ved Handelshøjskolen i København.